WIJ HOUDEN VAN KWALITEIT
EVA'S MACARONS

Wie is Eva nou?


Even mijzelf voorstellen!
Ik ben Eva Korac, het gezicht achter Eva’s Macarons. Het bakken is mijn grote passie, dus prijs ik mij heel gelukkig dat ik er ook mijn werk van heb kunnen maken. Waar komt deze liefde voor het bakken echter vandaan? Het verhaal begint in mijn geboorteland Bosnië, waar ik rond mijn zevende levensjaar door mijn lieve oma werd meegenomen naar haar kleine bakkerijtje. Zij heeft mij hartstochtelijk, maar met veel geduld, de basis voor het bakken van allerlei traditionele zoetigheden bijgebracht.


In mijn latere leven heb ik vervolgens in verschillende landen gewoond en was ik altijd bezig met het opdoen van speciale kennis die mijn producten zouden verrijken. Wat dat betreft vind ik het erg leuk dat men in Nederland zo’n liefhebber van divers banket is en daar ook zoveel waardering voor heeft!


 


Inmiddels ben ik een trotse moeder van vijf kinderen, maar heb in de tussentijd nooit stilgestaan en bleef er altijd mee oefenen. Zo was ik bijvoorbeeld in 2019 de winnaar van de bak-competitie Heel Euregio Bakt en mocht ik in 2020 onderdeel uitmaken van de jury ervan. In 2018 heb ik diverse workshops gegeven bij Dille & Kamille in Enschede. Ik heb ook workshops voor kinderen gegeven. Ik vind het heel fijn om met mensen te werken. Het contact met mensen maakt mij heel blij.


Nu mijn kinderen al wat ouder zijn, heb ik besloten mij volledig te focussen op het professioneel produceren van mijn creaties. Mijn talent bestaat uit het ambachtelijke bakken van allerlei verschillende gebakjes en taarten, maar heb ik mij in de laatste jaren ook weten te specialiseren op het maken van macarons. Het perfectioneren hiervan vergt veel tijd en moeite, maar ik ben erg blij dat ik mij inmiddels een echte macaron-meesterbakker mag noemen.


Ik ben altijd zo graag bezig met mijn werk dat ik vaak de tijd vergeet tijdens het bakken. Volgens mij proeven mijn klanten dat ook, want ik krijg herhaald de vraag wat het geheim achter mijn macarons is. Mijn antwoord hierop is dan dat het de liefde en aandacht is die ik in elk individueel product stop.