Wie is Eva nou?
Even mijzelf voorstellen!
Ik ben Eva Korac, het gezicht achter Eva’s Macarons. Bakken is mijn allergrootste passie, dus prijs ik mijzelf heel gelukkig dat ik er ook mijn werk van heb kunnen maken. Waar komt deze liefde voor het bakken echter vandaan? Het verhaal begint in mijn geboorteland Bosnië, waar ik rond mijn zevende levensjaar door mijn lieve oma werd meegenomen naar haar kleine bakkerijtje. Zij heeft mij hartstochtelijk, maar met veel geduld, de basis voor het bakken van allerlei traditionele zoetigheden bijgebracht.
In mijn latere leven heb ik vervolgens in verschillende landen gewoond en was ik altijd bezig met het opdoen van speciale kennis die mijn producten zouden verrijken. Wat dat betreft vind ik het ontzettend leuk dat men in Nederland zoveel waardering voor banket heeft!
Inmiddels ben ik een trotse moeder van vijf kinderen, maar heb in de tussentijd nooit stilgestaan en bleef altijd bakken. Zo was ik bijvoorbeeld in 2019 de winnaar van de bak-competitie Heel Euregio Bakt en mocht ik in 2020 onderdeel uitmaken van de jury ervan. In 2018 heb ik ook diverse workshops gegeven bij Dille & Kamille in Enschede. Geweldig vind ik het om met mensen te werken. Zulk contact met jong en oud maakt mij ontzettend blij.
Nu mijn kinderen al wat ouder zijn, heb ik besloten mij volledig te focussen op het professioneel produceren van mijn creaties. Ik zou zeggen dat mijn bakkunsten zich verspreiden over een breed spectrum. Echter ben ik in de laatste paar jaren verliefd geworden op het maken van macarons. Het perfectioneren hiervan vergt veel tijd en moeite, maar ik ben erg blij dat ik mij inmiddels een echte macaron-meester mag noemen.
Ik ben altijd zo graag bezig met mijn werk dat ik vaak de tijd vergeet tijdens het bakken. Volgens mij proeven mijn klanten dat ook, want ik krijg herhaald de vraag wat het geheim achter mijn macarons is. Mijn antwoord hierop is dan dat het de liefde en aandacht is die ik in elk individueel product stop!